Wortelmuffins

duda-wsm • feb. 04, 2021

6 stuks | 40 min | 177 kcal 9g koolhydraten 4g suiker 14g vetten 5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 50 gram geraspte wortel
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 35 gram zachte roomboter
  • 1 (kleine) appel
  • 1 ei
  • ½ tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden


Aanvullende benodigdheden:


  • Muffinvorm, 6 stuks



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel vervolgens fijn. 
  3. Smelt de roomboter en laat iets afkoelen.
  4. Neem een kom en meng hierin de meelsoorten met de koekkruiden en bakpoeder. 
  5. Voeg het ei, de gesmolten roomboter en het vanille aroma toe. Roer met een garde stevig door tot een goed gemengd beslag.
  6. Spatel vervolgens de geraspte wortel en geraspte appel door het beslag.
  7. Bak de muffins 25-30 minuten in de oven. Laat ze eerst afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.



Eet smakelijk!

Share by: