KOOK ZOUTARM

Waarom zoutarm koken?



Om uit te leggen waarom zoutarm koken een bewuste keuze kan zijn dien je te weten wat zout nu eigenlijk precies doet. Je lichaam heeft zout nodig voor de regulatie van je vochtbalans en bloeddruk. Echter eten ruim 85% van de Nederlanders veel te veel zout, namelijk 9 à 10 gram per dag. Dit is meer dan de aanbevolen maximum richtlijn van 6 gram per dag, en dit is niet zonder risico. Te veel zout eten is namelijk slecht voor iedereen, dus niet alleen voor mensen met een medische achtergrond. Op lange termijn brengt het negatieve gezondheidseffecten met zich mee namelijk: verhoogde bloeddruk en kans op nier-, hart- en vaatziekten.

 

Deze informatie is iets om ons bewust van te zijn en hierdoor kan de keuze gemaakt worden om de zoutconsumptie in je levensstijl substantieel te verlagen. Dit is mogelijk door simpele aanpassingen in je voedingspatroon, lees hier 6 makkelijke tips om direct toe te passen.





20 mrt., 2023
4 personen 30 minuten
25 jul., 2022
4 personen | 5-10 minuten | 220 kcal 40g koolhydraten 6g vetten 3g eiwitten 55mg zout
11 jul., 2022
8 personen
Share by: