Gemberkoekjes

mrt. 20, 2023

4 personen 30 minuten   

Ingrediënten:


• Boter (ongezouten) 175 gr

• Witte basterdsuiker 100 gr

• Ei (losgeklopt) 1 stuk

• Zeeuwse bloem 250 gr

• Bakgember 100 gr

• Citroensap 5 gr



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Meng in een kom de boter, suiker en het citroenrasp.
  2. Voeg de bloem toe en kneed alles tot een bal.
  3. Dek de kom af en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van 3 mm en steek de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
  6. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en verdeel de gember over de koekjes.
  7. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes bruin en gaar in 11-13 minuten.



Eet smakelijk!

Share by: