KOOK KOOLHYDRAATARM

Waarom koolhydraatarm koken?


Om uit te leggen waarom koolhydraatarm koken een bewuste keuze kan zijn dien je te weten wat koolhydraten nu eigenlijk precies zijn. Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. Koolhydraten zitten in bijna alles wat je dagelijks eet: brood, aardappels, pasta en peulvruchten maar ook in melk en fruit. Je darmen veranderen koolhydraten in glucose. Alle koolhydraten verhogen je bloedsuikergehalte maar dat doen ze niet allemaal op dezelfde manier. Hoe langzamer je bloedsuiker stijgt, hoe beter. Het vaak snel stijgen en vervolgens weer dalen van je bloedsuiker kan het risico op diabetes type 2 verhogen.
 
Het kiezen voor een koolhydraatarme levensstijl gaat vaak hand in hand met eiwitrijke producten. Deze combinatie van voeding zorgt voor een langer verzadigd gevoel, je zit dus langer vol. Ons lichaam heeft namelijk wel energie nodig om te kunnen functioneren. Die energie willen we zo min mogelijk halen uit suikers maar juist uit de eiwitten, vetten en beperkte koolhydraten uit onze voeding.

We inspireren je daarom graag met koolhydraatarme recepten. Door middel van deze website hopen we je te ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes op het gebied van voeding.
Neem ook eens een kijkje op
kook eiwitrijk of kook suikervrij.


31 mrt., 2023
2 personen 20 minuten
20 mrt., 2023
2 personen 30 minuten
20 mrt., 2023
2 personen 20 minuten
Share by: