KOOK SUIKERVRIJ

Waarom suikervrij koken?



Om uit te leggen waarom suikervrij koken een bewuste keuze kan zijn dien je te weten wat suikers nu eigenlijk precies zijn. Suiker is een zoete stof die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals suikerriet, suikerbiet en maïs. Daarnaast komen andere suikers voor zoals melksuiker (lactose) en fruitsuiker (fructose). Suiker gemaakt van suikerbiet heet kristalsuiker en word toegevoegd aan de bekende ongezonde producten zoals frisdrank, chocolade en snoep. Je lichaam ziet geen verschil tussen natuurlijke suikers of geraffineerde suikers. Echter word er vaak weldegelijk onderscheid gemaakt. Suikers leveren namelijk energie voor je lichaam en dit heeft je lichaam nodig. Hierdoor zijn natuurlijke suikers, aanwezig in fruit en groenten, een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voedselinname. De toegevoegde (geraffineerde) suikers zijn daardoor eigenlijk overbodig, om die reden kun je er bewust voor kiezen om deze te schrappen uit je levensstijl. 


Suikervrij koken is daarom zeker niet altijd even makkelijk maar wij inspireren je graag. Naast suikervrije recepten ook geïnteresseerd in andere bewuste voedingskeuzes? Neem eens een kijkje op kook koolhydraatarm of kook zoutarm.





25 jul., 2022
Ingrediënten: 1 appel 1/2 komkommer 2 el kokosyoghurt 1 tl vanille extract 1 snufje kaneel 2-3 tl Sukrin amandelmeel 2 tl Sukrin Gold
25 jul., 2022
6 personen 80-100 gram kaas per persoon
25 jul., 2022
4 glaasjes I 5-10minuten
Share by: