BBQspiesjes

jul. 11, 2022

8 personen 

Ingrediënten:


  • 300 gram vlees, bijv. fricandeau, kipfilet of varkenshaas
  • 100 gram speklap
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 ui


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Snijd ondertussen de speklapjes in kleine plakjes.
  3. Snijd vervolgens de paprika's, de tomaten en de ui in grote stukken.
  4. Neem acht lange ijzeren pennen en prik de ingrediënten wisselend op de pennen zodat het een mooi (en lekker) geheel wordt.
  5. Steek de plakjes speklap naast het magere vlees om ze lekker mals te houden.
  6. Besmeer het vlees dan met olie of natriumarm boter.
  7. Vet het barbecue rooster in en grilleer de spiesen aan een kant bruin.
  8. Draai ze daarna pas om en grilleer dan de andere zijde.
  9. Bestrijk de spiezen regelmatig met de olie of boter en grill ze in 15 minuten gaar



Eet smakelijk!

Share by: