Hartige courgette roosjes

duda-wsm • feb. 04, 2021

12 stuks | 60 minuten | 130 kcal 6g koolhydraten 3g suiker 8.5g vetten 7.7g eiwitten
0g zout

Ingrediënten:


  • 2 courgettes
  • 250 gram diepvries erwtjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • Handje verse basilicum
  • 200 gram feta kaas
  • 4 eieren
  • Peper en zout


Aanvullende benodigdheden:


  • Muffinvorm, 12 stuks



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes in dunne, lange plakken met een kaasschaaf. Bestrooi met zout zodat het vocht onttrekt. Dep daarna goed droog met keukenpapier.
  3. Neem een hoge (maat)beker en doe hierin de ontdooide erwtjes, pijnboompitten en een handje basilicum. Mix tot een gladde massa.
  4. Voeg vervolgens 1 ei + 50 gram kaas per keer toe en mix iedere keer door totdat het mooi gemengd is. Breng op smaak met peper.
  5. Vul iedere muffinvorm met 1 courgettelint aan de zijkant. Vul de vormpjes met het mengsel. Rol vervolgens de overige courgettelinten strak op en vul ieder vormpje met 1 “roosje”.
  6. Bak de courgette roosjes 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.



Eet smakelijk!

Share by: