Pulled chicken spread met rauwkost

duda-wsm • feb. 04, 2021

4-6 personen | 60 minuten | 60 kcal 1.9g koolhydraten 0g suiker 2g vetten 8.5g eiwitten
0g zout

Ingrediënten:


  • 1 kipfilet
  • 2 el Griekse Yoghurt 0% vet
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 liter water
  • ½ limoen
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snufje komijnpoeder
  • Snufje korianderpoeder
  • Peper en zout


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook. Draai het vuur lager, voeg de kipfilet toe aan de bouillon en laat ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Check of de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en leg op een snijplank.
  3. Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar totdat er ‘pulled chicken’ ontstaat. Laat de pulled chicken helemaal afkoelen.
  4. Neem een kommetje en meng hierin de Griekse yoghurt, mosterd en peper en zout tot een gladde saus.
  5. Breng de pulled chicken op smaak met het sap van een halve limoen en de specerijen. Meng vervolgens de pulled chicken met de mosterd-kwarksaus. Roer goed door.
  6. Serveer de pulled chicken spread met rauwkost zoals gesneden paprika, komkommer of stengels bleekselderij.



Eet smakelijk!

Share by: