Wortel-kerriesoep

duda-wsm • mrt. 15, 2021

4 personen | 25 minuten | 95 kcal 21g koolhydraten 9g suiker 0.7g vetten 2g eiwitten 1.76mg zout 571mg kalium

Ingrediënten:


  • 600 gram wortel
  • 2 zoete uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje minder zout
  • 800 ml water
  • 1/4 tl geraspte nootmuskaat
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • Versgemalen peper
  • Zonnebloemolie


Aanvullende benodigdheden:


  • Staafmixer


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snipper de ui en knoflook. Was de wortelen en rasp vervolgens grof.
  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  3. Voeg de wortel toe en breng op smaak met peper, nootmuskaat, kerriepoeder en kurkuma. Bak de wortel 5 minuten op laag vuur.
  4. Voeg 800 ml groentebouilon toe en laat 10 minuten zachtjes gaar koken.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste structuur.


Optioneel: top de soep af met krulpeterselie, peperkorrels en/of zonnebloempitten.




Eet smakelijk!

Share by: