Surf 'n Turf salade

duda-wsm • feb. 09, 2021

4 personen | 35 minuten | 362 kcal 12g koolhydraten 1g suiker 27g vetten 19g eiwitten
1.96mg zout 666mg kalium

Ingrediënten:


  • 200 gram (diepvries) garnalen
  • 150 gram Spaanse chorizo
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • 80 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 1 el appelazijn
  • Olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½  tl chilivlokken
  • Peper en zout


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bij het gebruik van diepvries garnalen zorg dat ze helemaal zijn ontdooid en dep ze alvast goed droog.
  2. Snijd het kontje van de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in dunne ringen. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
  3. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel de groenten hierover. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 20-25 minuten in de oven.
  4. Verhit een droge koekenpan en bak de chorizo 5-10 minuten krokant. Haal de chorizo blokjes uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier. Gooi de chorizo olie niet weg!
  5. Verhit de koekenpan opnieuw, voeg indien nodig een extra scheutje olijfolie toe, bak de garnalen in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout.
  6. Neem een ruime kom en maak hierin de sla aan met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel appelazijn. Meng de salade met de gegrilde groenten, krokante chorizo en gebakken garnalen. Top de salade af met Parmezaanse kaas vlokken en fijngehakte peterselie.



Eet smakelijk!

Share by: