Kippendijen in roomsaus

duda-wsm • feb. 05, 2021

4 personen | 30 min | 523 kcal 23.5g koolhydraten 9g suiker 36.5g vetten 28g eiwitten
0g zout

Ingrediënten:


  • 400 gram kipdijfilet naturel
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 125 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 bakje platte peterselie
  • 200 ml slagroom
  • 1 el crème fraîche
  • 30 gram Parmigiano Reggiano geraspt
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 2 ½ el roomboter


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Borstel de paddenstoelen en champignons schoon en snijd in plakjes. Maak de uien schoon en snipper fijn. Plet de knoflook en hak fijn. Hak de platte peterselie grof door.
  2. Breng de kipdijfilets op smaak met peper en zout. Verwarm de roomboter in een (diepe) koekenpan en bak de kipdijfilets in 3-5 minuten goudbruin. Haal de kipdijfilets uit de pan en leg apart.
  3. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan. Voeg vervolgens de paddenstoelen en champignons toe en bak 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de slagroom, crème fraîche, Parmigiano en Italiaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Laat de roomsaus langzaam indikken.
  5. Leg de kippendijen terug in de pan en bak nog 5 minuten zachtjes mee.
  6. Top het gerecht af met gehakte peterselie.



Eet smakelijk!

Share by: