Salade met gebakken ricotta

duda-wsm • feb. 05, 2021

4 personen | 30 minuten | 468 kcal 16.5g koolhydraten 9.4g suiker 35g vetten 24g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 85 gram veldsla
  • 250 gram ricotta
  • 8 plakjes parmaham
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 400 gram zoete cherrytomaten
  • ½ rode ui
  • 10 gram verse basilicum
  • 50 gram walnoten
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • Balsamico crème
  • Peper


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en stort de ricotta uit het plastic bakje op de bakplaat. Verdeel de plakjes parmaham er rondom heen. Bestrooi met peper. 
  3. Bak de ricotta en parmaham 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Snijd ondertussen de puntpaprika’s in reepjes en de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten. Hak de verse basilicum fijn. Hak de walnoten grof door.
  5. Neem een ruime kom en meng hierin de sla met de gesneden groenten en kruiden. Maak de salade aan met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico azijn. 
  6. Haal na 20 minuten de ricotta en parmaham uit de oven. Verkruimel de gebakken ricotta in stukken boven de salade en scheur de krokante parmaham in stukken.
  7. Top de salade af met de gehakte walnoten en wat balsamico crème naar smaak.



Eet smakelijk!

Share by: