Mexicaanse tomatensoep

duda-wsm • feb. 18, 2021

4 personen | 30 minuten | 284 kcal 41.5g koolhydraten 25g suiker 4.5g vetten

13.7g eiwitten 2.89mg zout 236mg kalium

Ingrediënten:


  • 3 trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 4 radijsjes
  • 1 limoen
  • 140 gram tomatenpuree
  • 690 gram passata
  • 360 gram bonenmix (bruine-, witte- en kidneybonen)
  • 150 gram maïskorrels
  • 2 groentebouillonblokjes minder zout
  • 1.5 liter water
  • 8 gram verse platte peterselie
  • 4 el zure room
  • Peper
  • Olijfolie


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snipper de ui. Snijd de tomaten en paprika's in blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten zachtjes aan.
  3. Voeg de passata, bouillonblokjes en 1.5 liter water toe. Breng langzaam aan de kook. Breng op smaak met peper.
  4. Voeg nu de bonenmix, maïs, paprika- en tomatenblokjes toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Top de Mexicaanse tomatensoep af met verse radijs en fijngehakte peterselie. Serveer met een klodder zure room en een partje limoen.



Eet smakelijk!

Share by: