Havermoutpap met sinaasappel en peer

duda-wsm • feb. 18, 2021

2 personen | 25 minuten | 389 kcal 80.5g koolhydraten 46g suiker 6g vetten

7g eiwitten 0mg zout 364mg kalium

Ingrediënten:


  • 80 gram havervlokken
  • 2 sinaasappels
  • 1 peer
  • 450 ml water
  • 3 el honing
  • 2 tl kaneel
  • 10 gram ongezouten roomboter


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de peer (met schil, steeltje en klokhuis) in 4 of 6 plakken. Rasp de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
  3. Leg de plakjes peer in een ovenschaal en verdeel de roomboter en honing erover heen. Bestrooi met een snufje kaneel. Gaar de peer 15 minuten in de oven.
  4. Breng 450 ml water aan de kook en voeg de havervlokken toe. Laat het geheel 2 à 3 minuten doorkoken totdat er pap ontstaat.
  5. Voeg als laatste de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe. Roer goed door.
  6. Doe de havermoutpap in schaaltjes, bestrooi met nog wat extra kaneel en 2 à 3 plakjes peer per persoon.



Eet smakelijk!

Share by: