Kippensoep

duda-wsm • mrt. 15, 2021

6 personen | 2.5 uur | 338 kcal 2g koolhydraten 0.5g suiker 13g vetten 49g eiwitten 1.67mg zout 454mg kalium

Ingrediënten voor de bouillon:


  • 1 kg soepkip, zonder vel
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el peperbolletjes


Overige ingrediënten:


  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 wortels
  • 1 stengel prei
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • Versgemalen peper
  • Boter, ongezouten


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Neem een grote soeppan en leg de kip hierin. Giet er water bij totdat de kip onderstaat. Voeg de tijm, laurier en peperbolletjes toe. Breng aan de kook en laat 2 uur op laag vuur koken.
  2. Hang een zeef in een tweede grote pan en giet de bouillon door de zeef. Gooi de tijm, laurier en peperbolletjes weg. Pluk het vlees van de kip en leg apart.
  3. Snipper de uien en knoflook. Snijd de bleekselderij in dunne halve ringen. Schil de wortel en snijd in blokjes. Halveer de prei, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de prei in dunne halve ringen.
  4. Verhit een klontje boter in de soeppan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  5. Voeg de bleekselderij, wortel en prei toe. Bak 5 minuten mee.
  6. Giet de bouillon in de pan en voeg wederom tijm en laurier toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Laat 20 minuten zachtjes gaar koken. 
  7. Voeg als laatste de geplukte kip toe en laat nog even verwarmen.




Eet smakelijk!

Share by: