Roomkaas flensjes met sinaasappel

duda-wsm • mrt. 12, 2021

4 personen | 20 minuten | 149 kcal 12g koolhydraten 10g suiker 8g vetten 7g eiwitten

0.23mg zout 190mg kalium

Ingrediënten:


  • 4 eieren
  • 2 el roomkaas
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1 el honing
  • 2 sinaasappelen
  • Boter


Aanvullende benodigdheden:


  • Elektrische mixer


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Rasp de sinaasappelen. Schil de sinaasappelen en snijd het vruchtvlees in plakken.
  2. Neem een ruime kom en breek hierin de eieren. Voeg vervolgens de roomkaas, speculaaskruiden en honing toe. Mix tot een glad beslag. Laat het beslag heel even staan.
  3. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan (of pannenkoekenpan) en doe een dun laagje beslag in de pan. Zodra het beslag begint te stollen kun je het flensje omdraaien.
  4. Ga door met bakken tot het beslag op is.
  5. Serveer de flensjes met sinaasappelrasp en verse sinaasappel.




Eet smakelijk!

Share by: