Kipfilet met tomaten en courgettesaus

feb. 24, 2023

4 personen 35 minuten   

Ingrediënten:


• PLUS Kipfilet 4 stuks

• Tomaten 8 stuks

• Courgette 2 stuks

• Gedroogde tomaatjes 8 stuks

• Rucola 100 gr

• Knoflook 2 teentjes

• Peterselie 2 el

• Olijfolie 4 el

• Mosterd 1 tl

• Azijn 1 el

• Feta kaas 75 gr

• Paprikapoeder

• Peper en zout



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Kruid de kip met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Snijd de tomaten in halve plakjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de feta in blokjes. Hak de knoflook en peterselie fijn.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets goudbruin. Doe dan de deksel op de pan en bak de kipfilets 15 minuten op een laag vuur.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en bedek met aluminiumfolie.
  5. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Voeg de knoflook toe en fruit deze op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak deze 10 minuten gaar.
  6. Doe de courgette in een grote kom en voeg hieraan 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el azijn en zout en peper naar smaak toe. Pak een staafmixer en mix totdat er een gladde saus ontstaat.
  7. Meng de rucola, 4 gedroogde tomaten en feta in een kom door elkaar. Verdeel de tomatenschijfjes over 4 borden. Leg hier 1 kipfilet en een beetje courgette saus op. Garneer met peterselie en gedroogde tomaten.
  8. Serveer met wat salade.



Eet smakelijk!

Share by: