Griekse Kofte

feb. 24, 2023

4 personen 30 minuten   

Ingrediënten:



• PLUS half om half gehakt 500 gr

• Bloemkoolrijst 200 gr

• Knabbelspek 50 gr

• Ui 1 stuk

• Knoflook 2 teentjes

• Paprikapoeder 1,5 el

• Ei 1 stuk

• Olijfolie 2 el

• Courgette 350 gr

• Tomatenblokjes 400 gr

• Ras el Hanout 1 tl

• Komijn 0,5 tl

• Peper en zout



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Maal de knabbelspek en snijd de courgette in halve schijfjes.
  2. Meng het gehakt grondig met het ei, knabbelspek, ui, knoflook, paprikapoeder en peper en zout. Draai hier kleine gehaktballetjes van (2 à 3 cm).
  3. Bak de gehaktballetjes 5 minuten in olijfolie rondom aan in een hapjespan.
  4. Roerbak de courgette mee met de gehaktballetjes tot ze beetgaar zijn (ca. 5 minuten).
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de schotel naar wens op smaak met Ras el Hanout, komijn, peper en zout.
  6. Laat alles samen nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  7. Roerbak de rauwe bloemkoolrijst een paar minuten op hoog vuur



Eet smakelijk!

Share by: