Kersenmousse

duda-wsm • mrt. 09, 2021

4 personen | 2 uur | 360 kcal 10g koolhydraten 9g suiker 33.5g vetten 4.5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 20 druppels vloeibare zoetstof
  • 75 gram diepvries kersen (ontpit)


Aanvullende benodigdheden:


  • Elektrische mixer
  • Staafmixer


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Haal de kersen uit de diepvries en laat volledig ontdooien.
  2. Roer de mascarpone los. Doe 50 gram diepvries kersen in een hoge (maat)beker met de mascarpone. Mix met een staafmixer helemaal glad.
  3. Klop de slagroom met de vloeibare zoetstof stijf.
  4. Spatel nu voorzichtig de slagroom door de kersenmascarpone. Roer voorzichtig door.
  5. Verdeel de kersenmousse over 4 glazen of schaaltjes en decoreer met de rest van de kersen.
  6. Laat minimaal 60 minuten in de koelkast verder opstijven.




Eet smakelijk!

Share by: