Chocoladecake

mrt. 09, 2021

10 personen | 90 minuten | 369 kcal 3g koolhydraten 1.5g suiker 33g vetten

12.5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 120 gram zachte roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
  • 5 eieren
  • 40 gram raw cacaopoeder
  • 200 gram koolhydraatarm amandelmeel
  • 1 maatschep (28 gram) Whey Proteïnepoeder Chocolate Brownie
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Flink handje walnoten, ongebrand & ongezouten


Aanvullende benodigdheden:


  • Elektrische mixer
  • Cakeblik


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de walnoten fijn.
  3. Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, bakpoeder, cacao, proteïnepoeder en een snufje zout.
  4. Klop in een andere kom de roomboter los en mix met de roomkaas en Kristal Sweet. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een luchtige massa.
  5. Spatel nu de droge ingrediënten voorzichtig erdoorheen totdat alles goed gemengd is. Roer vervolgens de gehakte walnoten door het beslag.
  6. Neem een ingevet cakeblik en bedek deze met bakpapier. Giet het cakebeslag in de vorm en dek af met aluminumfolie.
  7. Bak de chocoladecake afgedekt 40 minuten in de oven. Haal vervolgens de aluminiumfolie eraf en zet terug in de oven voor de laatste 30 minuten.




Eet smakelijk!

Share by: