Choco-pindakoekjes

duda-wsm • mrt. 11, 2021

8 personen | 50 minuten | 138 kcal 2.6g koolhydraten 1g suiker 11.5g vetten 5g eiwitten

0g zout

Ingrediënten:


  • 50 gram koolhydraatarm amandelmeel
  • 30 gram pindakaas poeder
  • 15 gram raw cacaopoeder
  • 30 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
  • 40 gram pinda's, ongezouten
  • 50 gram roomboter, ongezouten
  • 1/2 tl vanille aroma
  • Snufje zout


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Hak de pinda's door, er mogen nog wel wat stukjes in zitten.
  3. Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, pindakaas poeder, cacaopoeder, Kristal Sweet, snufje zout en de gehakte pinda's met elkaar. 
  4. Kneed nu de zachte roomboter en vanille aroma erdoor totdat een vast deeg ontstaat. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en draai 8 balletjes. Leg de balletjes vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk plat.
  6. Bak de choco-pindakoekjes 20 minuten in de oven. Laat ze helemaal afkoelen, hierdoor worden ze ook steviger.



Eet smakelijk!

Share by: