Gebakken zalm en courgetti

duda-wsm • feb. 26, 2021

2 personen | 25 minuten | 408 kcal 18.5g koolhydraten 10g suiker 24.5g vetten 30g eiwitten 0.6mg zout 1451mg kalium

Ingrediënten:


  • 2 verse zalmfilets
  • 2 groene courgettes
  • 2 gele courgettes
  • 75 gram groene pesto
  • 150 ml kookroom light
  • 1 el crème fraîche demi
  • Handje verse kervel
  • Peper en zout
  • Olijfolie



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Gebruik een spiralizer om sliertjes te snijden van de courgettes. Hak de kervel grof door.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 7 à 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en wok de courgetti op hoog vuur voor 3 minuten. Breng op smaak met peper.
  4. Meng in een kommetje de pesto met de kookroom en crème fraîche. Roer goed door en voeg toe aan de courgetti.
  5. Neem een diep bord en leg hierin de courgetti met pestoroomsaus, leg de gebakken zalm er bovenop en tof af met verse kervel.



Eet smakelijk!

Share by: