Zweedse gehaktballetjes
9 december 2022
4 personen 40 minuten
Ingrediënten:
• PLUS rundergehakt 300 gr
• Ei 1 stuk
• Ui 2 el
• Slagroom 100 ml
• Kokosmeel 1 el
• Peterselie 1 el
• Knoflookvlokken 1/2 tl
• Boter 2 el
• Nootmuskaat 1 snufje
• Runderbouillon 150 ml
• Mosterd 1/2 el
• Roomkaas 35 gr
• Worcestershire saus 1/2 tl
• Mosterd 1/2 el
• Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, paprika en komkommer in blokjes en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
- Doe de komkommer en cherrytomaatjes in een kom. Schenk er wat balsamico-azijn over en verkruimel de feta erover.
- Meng 5 el Griekse yoghurt met een teentje knoflook, basilicum, peper en zout.
- Fruit de ui met 2 teentjes knoflook en voeg hier de paprika aan toe.
- Voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout en wok totdat het gaar is.
- Voeg de tomatenpuree toe. Roer alles goed door en laat even pruttelen.
- Verwarm de pita’s kort in een droge pan.
- Besmeer de pita’s met wat yoghurtdip, leg er wat blaadjes spinazie op en schep er tot slot het tomaten-paprikagehakt bovenop.
- Serveer de overgebleven yoghurtdip en de salade er apart bij.
Eet smakelijk!