Zweedse gehaktballetjes

9 december 2022

4 personen 40 minuten   

Ingrediënten:


• PLUS rundergehakt 300 gr

• Ei 1 stuk

• Ui 2 el

 • Slagroom 100 ml

• Kokosmeel 1 el

• Peterselie 1 el

• Knoflookvlokken 1/2 tl

• Boter 2 el

• Nootmuskaat 1 snufje

• Runderbouillon 150 ml

• Mosterd 1/2 el

• Roomkaas 35 gr

• Worcestershire saus 1/2 tl

• Mosterd 1/2 el

• Zout en peper



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd de ui, paprika en komkommer in blokjes en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Doe de komkommer en cherrytomaatjes in een kom. Schenk er wat balsamico-azijn over en verkruimel de feta erover.
  3. Meng 5 el Griekse yoghurt met een teentje knoflook, basilicum, peper en zout.
  4. Fruit de ui met 2 teentjes knoflook en voeg hier de paprika aan toe.
  5. Voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout en wok totdat het gaar is.
  6. Voeg de tomatenpuree toe. Roer alles goed door en laat even pruttelen.
  7. Verwarm de pita’s kort in een droge pan.
  8. Besmeer de pita’s met wat yoghurtdip, leg er wat blaadjes spinazie op en schep er tot slot het tomaten-paprikagehakt bovenop.
  9. Serveer de overgebleven yoghurtdip en de salade er apart bij. 




Eet smakelijk!

Share by: