Salade van krokante kip
19 januari 2023
2 personen 20 minuten
Ingrediënten:
• Krokante kiphaasjes 4 stuks
• Ijsbergsla 200 gr
• Cherrytomaten 100 gr
• Radijsjes 100 gr
• Griekse yoghurt 75 ml
• Lente-ui 3 stengels
• Eieren 2 stuks
• Knoflook 1 teen
• Mineola (grote) 1 stuk
• Avocado 1 stuk
• Limoen 1/2 stuk
Bereidingswijze:
- Kook 2 eieren in 7 minuten hard.
- Snijd de radijsjes in plakjes, 3 stengels lenteui in ringen, de mineola in stukjes en de avocado in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook en een halve limoen.
- Bak de krokante kiphaasjes in circa 10 min. bruin.
- Meng in een kom de sla, radijsjes, mineola, lente-ui, avocado en cherrytomaten goed door.
- Meng door 75 ml Griekse yoghurt de knoflook samen met het sap van de limoen. Meng 2/3 van de dressing door de salade.
- Snijd de kiphaasjes in reepjes en verdeel de salade over de borden samen met een gehalveerd eitje.
- Verdeel de rest van de dressing.
Eet smakelijk!