Pita's met tomaten-paprika gehakt en spinazie
29 september 2022
2 personen 25 minuten
Ingrediënten:
• Pitabroodjes 8 stuks
• Rundergehakt 350 gr
• Paprika 4 stuks
• Ui 2 stuks
• Knoflook 4 teentjes
• Verse spinazie 1 zak
• Tomatenpuree 2 blikjes
• Komkommer 1 stuk
• Cherrytomaatjes 10 stuks
• Griekse yoghurt 5 el
• Balsamico-azijn 1 el
• Feta 150 gr
• Olijfolie 1 scheutje
• Basilicum 10 gr
• Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, paprika en komkommer in blokjes en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
- Doe de komkommer en cherrytomaatjes in een kom. Schenk er wat balsamico-azijn over en verkruimel de feta erover.
- Meng 5 el Griekse yoghurt met een teentje knoflook, basilicum, peper en zout.
- Fruit de ui met 2 teentjes knoflook en voeg hier de paprika aan toe.
- Voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout en wok totdat het gaar is.
- Voeg de tomatenpuree toe. Roer alles goed door en laat even pruttelen.
- Verwarm de pita’s kort in een droge pan.
- Besmeer de pita’s met wat yoghurtdip, leg er wat blaadjes spinazie op en schep er tot slot het tomaten-paprikagehakt bovenop.
- Serveer de overgebleven yoghurtdip en de salade er apart bij.
Eet smakelijk!