Pita's met tomaten-paprika gehakt en spinazie

29 september 2022

2 personen  25 minuten   

Ingrediënten:


• Pitabroodjes 8 stuks

• Rundergehakt 350 gr

• Paprika 4 stuks

• Ui 2 stuks

• Knoflook 4 teentjes

• Verse spinazie 1 zak

• Tomatenpuree 2 blikjes

• Komkommer 1 stuk

• Cherrytomaatjes 10 stuks

• Griekse yoghurt 5 el

• Balsamico-azijn 1 el

• Feta 150 gr

• Olijfolie 1 scheutje

• Basilicum 10 gr

• Peper en zout



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd de ui, paprika en komkommer in blokjes en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Doe de komkommer en cherrytomaatjes in een kom. Schenk er wat balsamico-azijn over en verkruimel de feta erover.
  3. Meng 5 el Griekse yoghurt met een teentje knoflook, basilicum, peper en zout.
  4. Fruit de ui met 2 teentjes knoflook en voeg hier de paprika aan toe.
  5. Voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout en wok totdat het gaar is.
  6. Voeg de tomatenpuree toe. Roer alles goed door en laat even pruttelen.
  7. Verwarm de pita’s kort in een droge pan.
  8. Besmeer de pita’s met wat yoghurtdip, leg er wat blaadjes spinazie op en schep er tot slot het tomaten-paprikagehakt bovenop.
  9. Serveer de overgebleven yoghurtdip en de salade er apart bij. 




Eet smakelijk!

Share by: