Tacobowl
29 september 2022
2 personen 25 minuten
Ingrediënten:
• Gemengd gehakt 300 gr
• Bloemkoolrijst 300 gr
• Ijsbergsla 200 gr
• Geraspte kaas 50 gr
• Ui 1/2 stuk
• Cherrytomaten 75 gr
• Avocado 1 stuk
• Komkommer 1/2 stuk
• Olijfolie 2 el
• Crème fraîche 50 gr
• Chilipoeder 1 tl
• Komijnpoeder 1 tl
• Paprikapoeder 1 tl
• Knoflookpoeder 1 tl
• Zwarte peper 1/2 tl
• Zout 1/2 tl
• Oregano 1/2 tl
Bereidingswijze:
- Snijd de rode peper in ringetjes en de champignons in kwarten. Pers de knoflook.
- Roerbak de kipstukjes in olijfolie en voeg de nasikruiden toe.
- Voeg de rode peper en champignons toe en bak 4 minuten mee.
- Voeg dan de knoflook, sojasaus, de tomatenketchup en limoensap toe.
- Voeg de helft van de taugé toe en roer de crème fraîche erdoor. Laat 15 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
- Serveer de hete kip en top af met wat taugé.
Tip: serveer met broccolirijst of in een wrap.
Eet smakelijk!