Zalm in spinazie-citroensaus
duda-wsm • 1 maart 2021
2 personen | 30 minuten | 692 kcal 28.8g koolhydraten 16g suiker 45.5g vetten
44g eiwitten 1.13mg zout 1490mg kalium
Ingrediënten:
- 2 zalmfilets met huid
- 300 gram spinazie
- 5 trostomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 250 gram ricotta
- 250 ml slagroom light
- 150 ml groentebouillon
- Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Halveer de trostomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd vervolgens in blokjes. Plet de knoflook en hak fijn. Rasp de citroen en pers het sap vervolgens uit.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten. Bak de spinazie tot dat het geslonken is. Breng op smaak met peper.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de slagroom, citroensap en groentebouillon toe en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de ricotta toe en roer tot een romige (dikkere) saus ontstaat.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets op de huid in 5 à 6 minuten gaar en krokant. Breng op smaak met peper.
- Serveer de spinazie-citroensaus in een diepbord en leg de gebakken zalm er bovenop.
Eet smakelijk!