Gebakken zalm en courgetti
duda-wsm • 26 februari 2021
2 personen | 25 minuten | 408 kcal 18.5g koolhydraten 10g suiker 24.5g vetten 30g eiwitten 0.6mg zout 1451mg kalium
Ingrediënten:
- 2 verse zalmfilets
- 2 groene courgettes
- 2 gele courgettes
- 75 gram groene pesto
- 150 ml kookroom light
- 1 el crème fraîche demi
- Handje verse kervel
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Gebruik een spiralizer om sliertjes te snijden van de courgettes. Hak de kervel grof door.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 7 à 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en wok de courgetti op hoog vuur voor 3 minuten. Breng op smaak met peper.
- Meng in een kommetje de pesto met de kookroom en crème fraîche. Roer goed door en voeg toe aan de courgetti.
- Neem een diep bord en leg hierin de courgetti met pestoroomsaus, leg de gebakken zalm er bovenop en tof af met verse kervel.
Eet smakelijk!