Doe de havervlokken en gemengde noten in een keukenmachine en mix tot een fijn meel.
Smelt de roomboter in een steelpannetje en giet bij het haver-notenmeel. Roer goed door tot het volledig gemengd is.
Neem een ingevette springvorm en bedek de bodem met een bakpapier. Doe het bodem "beslag" in de springvorm en druk stevig aan totdat het gelijkmatig verdeeld is. Zet de springvorm alvast in de koelkast.
Verhit 100 ml slagroom in een steelpannetje en laat hierin de gelatineblaadjes oplossen. Let op, het mag niet koken! Laat iets afkoelen en spatel vervolgens door de Griekse yoghurt.
Klop de overige 200 ml slagroom samen met het vanille aroma stijf. Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Giet de vulling in de springvorm en zet terug in de koelkast.
Verhit nu 125 gram blauwe bessen in een steelpannetje. Prak fijn met een vork.
Giet de fijn geprakte blauwe bessen saus bovenop de yoghurt taart en decoreer vervolgens met de rest van de verse blauwe bessen. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.