Roomkaas flensjes met sinaasappel
duda-wsm • 12 maart 2021
4 personen | 20 minuten | 149 kcal 12g koolhydraten 10g suiker 8g vetten 7g eiwitten
0.23mg zout 190mg kalium
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 el roomkaas
- 1/2 tl speculaaskruiden
- 1 el honing
- 2 sinaasappelen
- Boter
Aanvullende benodigdheden:
- Elektrische mixer
Bereidingswijze:
- Rasp de sinaasappelen. Schil de sinaasappelen en snijd het vruchtvlees in plakken.
- Neem een ruime kom en breek hierin de eieren. Voeg vervolgens de roomkaas, speculaaskruiden en honing toe. Mix tot een glad beslag. Laat het beslag heel even staan.
- Verhit een klontje roomboter in een koekenpan (of pannenkoekenpan) en doe een dun laagje beslag in de pan. Zodra het beslag begint te stollen kun je het flensje omdraaien.
- Ga door met bakken tot het beslag op is.
- Serveer de flensjes met sinaasappelrasp en verse sinaasappel.
Eet smakelijk!