Choco-pindakoekjes
duda-wsm • 11 maart 2021
8 personen | 50 minuten | 138 kcal 2.6g koolhydraten 1g suiker 11.5g vetten 5g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 50 gram koolhydraatarm amandelmeel
- 30 gram pindakaas poeder
- 15 gram raw cacaopoeder
- 30 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
- 40 gram pinda's, ongezouten
- 50 gram roomboter, ongezouten
- 1/2 tl vanille aroma
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Hak de pinda's door, er mogen nog wel wat stukjes in zitten.
- Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, pindakaas poeder, cacaopoeder, Kristal Sweet, snufje zout en de gehakte pinda's met elkaar.
- Kneed nu de zachte roomboter en vanille aroma erdoor totdat een vast deeg ontstaat. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en draai 8 balletjes. Leg de balletjes vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk plat.
- Bak de choco-pindakoekjes 20 minuten in de oven. Laat ze helemaal afkoelen, hierdoor worden ze ook steviger.
Eet smakelijk!