Chocoladecake
9 maart 2021
10 personen | 90 minuten | 369 kcal 3g koolhydraten 1.5g suiker 33g vetten
12.5g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 120 gram zachte roomboter
- 200 gram roomkaas
- 100 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
- 5 eieren
- 40 gram raw cacaopoeder
- 200 gram koolhydraatarm amandelmeel
- 1 maatschep (28 gram) Whey Proteïnepoeder Chocolate Brownie
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- Flink handje walnoten, ongebrand & ongezouten
Aanvullende benodigdheden:
- Elektrische mixer
- Cakeblik
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de walnoten fijn.
- Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, bakpoeder, cacao, proteïnepoeder en een snufje zout.
- Klop in een andere kom de roomboter los en mix met de roomkaas en Kristal Sweet. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een luchtige massa.
- Spatel nu de droge ingrediënten voorzichtig erdoorheen totdat alles goed gemengd is. Roer vervolgens de gehakte walnoten door het beslag.
- Neem een ingevet cakeblik en bedek deze met bakpapier. Giet het cakebeslag in de vorm en dek af met aluminumfolie.
- Bak de chocoladecake afgedekt 40 minuten in de oven. Haal vervolgens de aluminiumfolie eraf en zet terug in de oven voor de laatste 30 minuten.
Eet smakelijk!