Kersenmousse
duda-wsm • 9 maart 2021
4 personen | 2 uur | 360 kcal 10g koolhydraten 9g suiker 33.5g vetten 4.5g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 20 druppels vloeibare zoetstof
- 75 gram diepvries kersen (ontpit)
Aanvullende benodigdheden:
- Elektrische mixer
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Haal de kersen uit de diepvries en laat volledig ontdooien.
- Roer de mascarpone los. Doe 50 gram diepvries kersen in een hoge (maat)beker met de mascarpone. Mix met een staafmixer helemaal glad.
- Klop de slagroom met de vloeibare zoetstof stijf.
- Spatel nu voorzichtig de slagroom door de kersenmascarpone. Roer voorzichtig door.
- Verdeel de kersenmousse over 4 glazen of schaaltjes en decoreer met de rest van de kersen.
- Laat minimaal 60 minuten in de koelkast verder opstijven.
Eet smakelijk!