Wortelmuffins
duda-wsm • 4 februari 2021
6 stuks | 40 min | 177 kcal 9g koolhydraten 4g suiker 14g vetten 5g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 50 gram geraspte wortel
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 35 gram zachte roomboter
- 1 (kleine) appel
- 1 ei
- ½ tl vanille aroma
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
Aanvullende benodigdheden:
- Muffinvorm, 6 stuks
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel vervolgens fijn.
- Smelt de roomboter en laat iets afkoelen.
- Neem een kom en meng hierin de meelsoorten met de koekkruiden en bakpoeder.
- Voeg het ei, de gesmolten roomboter en het vanille aroma toe. Roer met een garde stevig door tot een goed gemengd beslag.
- Spatel vervolgens de geraspte wortel en geraspte appel door het beslag.
- Bak de muffins 25-30 minuten in de oven. Laat ze eerst afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Eet smakelijk!