Hartige courgette roosjes
duda-wsm • 4 februari 2021
12 stuks | 60 minuten | 130 kcal 6g koolhydraten 3g suiker 8.5g vetten 7.7g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 250 gram diepvries erwtjes
- 30 gram pijnboompitten
- Handje verse basilicum
- 200 gram feta kaas
- 4 eieren
- Peper en zout
Aanvullende benodigdheden:
- Muffinvorm, 12 stuks
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgettes in dunne, lange plakken met een kaasschaaf. Bestrooi met zout zodat het vocht onttrekt. Dep daarna goed droog met keukenpapier.
- Neem een hoge (maat)beker en doe hierin de ontdooide erwtjes, pijnboompitten en een handje basilicum. Mix tot een gladde massa.
- Voeg vervolgens 1 ei + 50 gram kaas per keer toe en mix iedere keer door totdat het mooi gemengd is. Breng op smaak met peper.
- Vul iedere muffinvorm met 1 courgettelint aan de zijkant. Vul de vormpjes met het mengsel. Rol vervolgens de overige courgettelinten strak op en vul ieder vormpje met 1 “roosje”.
- Bak de courgette roosjes 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!