Pulled chicken spread met rauwkost
duda-wsm • 4 februari 2021
4-6 personen | 60 minuten | 60 kcal 1.9g koolhydraten 0g suiker 2g vetten 8.5g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 2 el Griekse Yoghurt 0% vet
- 1 tl Franse mosterd
- 1 kip bouillonblokje
- 1 liter water
- ½ limoen
- 1 tl cajunkruiden
- 1 tl paprikapoeder
- Snufje komijnpoeder
- Snufje korianderpoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook. Draai het vuur lager, voeg de kipfilet toe aan de bouillon en laat ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
- Check of de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en leg op een snijplank.
- Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar totdat er ‘pulled chicken’ ontstaat. Laat de pulled chicken helemaal afkoelen.
- Neem een kommetje en meng hierin de Griekse yoghurt, mosterd en peper en zout tot een gladde saus.
- Breng de pulled chicken op smaak met het sap van een halve limoen en de specerijen. Meng vervolgens de pulled chicken met de mosterd-kwarksaus. Roer goed door.
- Serveer de pulled chicken spread met rauwkost zoals gesneden paprika, komkommer of stengels bleekselderij.
Eet smakelijk!