Proteïne kaneelkoekjes
duda-wsm • 4 februari 2021
15 stuks | 30 min | 54 kcal 5g koolhydraten 1g suiker 2g vetten 4g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 40 gram Whey proteïnepoeder vanille
- 8 gram bakpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- Snufje zout
- 25 gram gesmolten kokosolie
- Eiwit van 1 ei
- 1 el honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ruime kom en meng hierin de havermout, proteïnepoeder, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Voeg de gesmolten kokosolie en honing toe en roer stevig door met een spatel.
- Splits een ei en klop het eiwit schuimig in een aparte kom. Schep het eiwit door het stevige havermoutmengsel totdat er een dik beslag ontstaat.
- Kneed ongeveer 15 balletjes van het beslag.
- Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de balletjes beslag op de bakplaat en druk aan. Bak de kaneelkoekjes in 12 à 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat volledig afkoelen.
Eet smakelijk!