2-3 personen | 35 minuten |
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
1. Verwijder de harde kern uit de stronkjes witlof en snijd ze in de lengte in tweeën. Kook ze 5 minuten in water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
2.Bak de spekjes op redelijk hoog vuur krokant in een koekenpan met olijfolie. Zet apart.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschotel klaar.
Snijd 75 gram brie zonder korst en 50 gram met korst.
4. Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de spekjes erover.
Bereiding van de saus
5. Verwarm de slagroom, roomkaas, 75 g brie zonder korst en tijm totdat er een mooie saus ontstaat.
6. Breng op smaak met peper en zout. Giet daarna de saus over de witlof heen.
7. Leg plakjes brie met korst er bovenop.
8. Verdeel de walnoten over de bovenkant en gooi er als laatste wat honing overheen.
9. Zet vervolgens de witlof ovenschotel met brie 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!