Varkenshaas met bloemkoolpuree
29 maart 2022
4 personen | 25 minuten | 63 kcal 4,3g koolhydraten 3,1g vetten
4,1g eiwitten
Ingrediënten:
- Varkenshaas 1 stuk
- Broccoli 1 stuk
- Bloemkool 1 stuk
- Cashewnoten 1 el
- Knoflook 1/2 teentje
- Boter 1 el
- Olie 1 el
- Peper en zout 1 snufje
Bereidingswijze:
- Snijd de bloemkoolroosjes en de broccoliroosjes van de stronk.
- Kook de bloemkoolroosjes 15 min. en de broccoli 10 min. en giet daarna af.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de varkenshaas 5 min. aan 2 kanten op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en bak nog 12 min. rondom gaar. Laat het vlees even rusten.
- Giet de bloemkool af. Voeg bij de bloemkool de knoflook, boter, peper en zout en mix met een staafmixer tot een egale massa.
- Rooster de cashewnoten in een koekenpan.
- Snijd de varkenshaas in plakjes. Schep de bloemkoolpuree op een bord en leg de varkenshaas op de bloemkoolpuree.
- Serveer met de broccoli en geroosterde cashewnoten.
Eet smakelijk!