Hak de walnoten grof door. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de peer in partjes, verwijder het klokkenhuis en snijd vervolgens in blokjes. Halveer de granaatappel en snijd met een (houten)pollepel op de achterzijde zodat de pitjes eruit vallen. Snijd de halloumi in (dunne) plakken. Halveer de schoongemaakte spruitjes.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de zoete aardappel en spruitjes 3 minuten. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
Verhit een droge grillpan. Bestrijk de halloumi met olijfolie en grill totdat beide zijden mooie, goudbruine grillstrepen bevatten.
Neem een (sla)kom en meng hierin de veldsla met de rode kool, spruitjes, zoete aardappel, peer en granaatappelpitjes. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg de gegrilde halloumi op de salade en top af met de gehakte walnoten.