Broodje pikante kip
duda-wsm • 22 februari 2021
4 personen | 60 minuten | 358 kcal 44g koolhydraten 5g suiker 8.5g vetten
24.5g eiwitten 2.39mg zout 273mg kalium
Ingrediënten:
- 4 ciabattina's
- 2 kipfilets
- 2 trostomaten
- 1 rode ui
- 8 augurken schijven
- Waterkers
- Pittige kiemgroente
- IJsbergsla
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1/2 el chilivlokken
- 1 tl cajunkruiden
- Peper
- 2 el zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in dunne ringen. Halveer de augurken schijven.
- Neem een ruime kom en meng hierin de zonnebloemolie met de chilivlokken, cajunkruiden, paprikapoeder en peper. Leg de kipfilets in de marinade en laat minimaal 30 minuten staan.
- Verhit een droge koekenpan en bak de gemarineerde kipfilets in 8 à 10 minuten gaar. Haal uit de pan en snijd in dunne plakken. Laat iets afkoelen.
- Halveer de broodjes en beleg met enkele blaadjes ijsbergsla, plakjes tomaat, enkele takjes waterkers en een klein handje kiemgroente.
- Beleg de broodjes met pittige kip en top af met rode ui en augurk.
Eet smakelijk!