Kipfilet met noten-vruchtenvulling
duda-wsm • 22 februari 2021
4 personen | 30 minuten | 450 kcal 30g koolhydraten 21.5g suiker 19.5g vetten
40.5 eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 75 gram dadels zonder pit
- 75 gram rozijnen
- 1 sinaasappel
- 75 gram amandelen, ongezouten
- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 1/2 el Baharat kruidenmix
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el witte sesamzaadjes
- Peper en zout
- Vloeibare bakboter
Aanvullende benodigdheden:
- Keukenmachine
Bereidingswijze:
- Rasp de sinaasappel en pers vervolgens uit. Schil de gember en snijd in kleine stukken. Verwijder het velletje van de knoflooktenen.
- Neem een keukenmachine en doe hierin de dadels zonder pit, rozijnen, amandelen, knoflook, gember en het sinaasappelrasp en sap. Mix zo fijn mogelijk.
- Snijd de kipfilets in en klap ze open. Breng zowel de binnen- als buitenkant op smaak met peper en zout. Vul de kipfilets met het noten-vruchtenmengsel en klap dicht. Gebruik indien nodig een satéprikker. Rub de buitenkant van de kipfilets in met Baharat kruiden.
- Verhit een scheut vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de kipfilets in 10 à 12 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de gevulde kipfilets uit de pan en snijd in plakken. Bestrooi met gemengde sesamzaadjes.
Serveertip! Lekker met een simpele, groene salade.
Eet smakelijk!