Perenmoes
duda-wsm • 9 maart 2021
4 personen 40 minuten 118 kcal 31.5g koolhydraten 22g natuurlijke suikers
0g toegevoegde suikers 0g vetten 0.7g eiwitten 0mg zout 202mg kalium
Ingrediënten:
- 4 peren
- 1 el honing
- ½ el gembersiroop
- ½ tl kaneel
- 1 steranijs
Aanvullende benodigdheden:
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Doe de perenblokjes in een steelpan en zet deze onder in een klein laagje water (niet te veel). Voeg de honing, gembersiroop en steranijs toe.
- Breng het water aan de kook en draai het vuur het daarna laag. Laat de perenblokjes 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Test na 20 minuten of de peer door en door gaar is. Haal de steranijs uit de pan.
- Pureer de peren met een staafmixer tot de gewenste structuur. Breng op smaak met kaneel en roer nogmaals door.
- Laat de perenmoes afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar vervolgens afgesloten in de koelkast.
Eet smakelijk!