Omeletwrap
duda-wsm • 4 februari 2021
4 personen | 35 min | 233 kcal 8g koolhydraten 2g suiker 13g vetten 21g eiwitten 0.9mg zout 245mg kalium
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 200 gram humus naturel
- 12 plakjes kipfilet tuinkruiden
- 4 geroosterde paprika’s
- 40 gram rucola
- Peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem 2 kommen. Splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken met een elektrische mixer. Kluts het eigeel met een flinke snuf peper los met een spatel.
- Spatel voorzichtig en heel rustig het eigeel door het opgeklopte eiwit. Ga niet te hard roeren want dan roer je al het lucht eruit.
- Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer het eierbeslag uit met een spatel tot maximaal 1 cm dikte.
- Bak de omelet in 10 minuten gaar en goudbruin. Haal na 10 minuten de omelet uit de oven, dek de bakplaat af met een schone theedoek en laat 5-10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd ondertussen de geroosterde paprika’s in dunne reepjes.
- Haal de theedoek van de omelet af. Draai de omelet met behulp van het bakpapier om en haal voorzichtig het bakpapier eraf.
- Besmeer de omelet met humus en beleg vervolgens met kipfilet, geroosterde paprika en rucola. Rol de omeletwrap voorzichtig maar stevig op.
Eet smakelijk!