4 personen | 10 min | 70 kcal 8g koolhydraten 5g suiker 2g vetten 4g eiwitten 0.2mg zout 208mg kalium
Ingrediënten:
1 komkommer
2 stengels bosui
300 gram volle yoghurt
1 citroen
10 takjes verse bieslook
4 takjes verse dille
Peper
Aanvullende benodigdheden:
Blender
Titel dia
Schrijf uw onderschrift hier
Knop
Bereidingswijze:
Schil de komkommer. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Hak de bieslook en dille fijn.
Pureer de komkommer en bosui in een blender. Voeg de yoghurt, bieslook, rasp én sap van 1 citroen toe en pureer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper.
Garneer de komkommer gazpacho met wat fijn gesneden dille.
Variatietip!Ook erg lekker met Hollandse garnalen erin.