4 personen | 30 min | 412 kcal 41g koolhydraten 9.7g suiker16g vetten 25.5g eiwitten
0.74mg zout 478mg kalium
Ingrediënten:
380 gram kipdijfilets naturel
600 gram groentemix broccoli & peultjes
200 ml kokosmelk
150 ml water
300 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten voor de currypasta:
1 ui
2 teentjes knoflook
3 cm verse gember
½ stengel citroengras
1 rode peper
2 tl kurkuma
½ tl korianderzaad
½ tl komijnzaad
Snuf peper
1 el olijfolie
Titel dia
Schrijf uw onderschrift hier
Knop
Bereidingswijze:
Maak de ui schoon en hak in grove stukken. Plet de knoflook. Schil de gember en hak grof. Snijd de rode peper in grove stukken. Kneus het citroengras, snijd een stuk van de onder- en bovenkant en snijd de rest in stukken.
Gebruik een keukenmachine en mix hierin de ui, knoflook, rode peper, citroengras, specerijen en olijfolie tot een gladde currypasta.
Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak in 3 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de broccoli en peultjes toe en bak nog 5 minuten mee.
Voeg de currypasta samen met kokosmelk en water toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur koken.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de rode curry met de rijst.