Havermoutpap met sinaasappel en peer
duda-wsm • 18 februari 2021
2 personen | 25 minuten | 389 kcal 80.5g koolhydraten 46g suiker 6g vetten
7g eiwitten 0mg zout 364mg kalium
Ingrediënten:
- 80 gram havervlokken
- 2 sinaasappels
- 1 peer
- 450 ml water
- 3 el honing
- 2 tl kaneel
- 10 gram ongezouten roomboter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de peer (met schil, steeltje en klokhuis) in 4 of 6 plakken. Rasp de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
- Leg de plakjes peer in een ovenschaal en verdeel de roomboter en honing erover heen. Bestrooi met een snufje kaneel. Gaar de peer 15 minuten in de oven.
- Breng 450 ml water aan de kook en voeg de havervlokken toe. Laat het geheel 2 à 3 minuten doorkoken totdat er pap ontstaat.
- Voeg als laatste de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe. Roer goed door.
- Doe de havermoutpap in schaaltjes, bestrooi met nog wat extra kaneel en 2 à 3 plakjes peer per persoon.
Eet smakelijk!