Mexicaanse tomatensoep
duda-wsm • 18 februari 2021
4 personen | 30 minuten | 284 kcal 41.5g koolhydraten 25g suiker 4.5g vetten
13.7g eiwitten 2.89mg zout 236mg kalium
Ingrediënten:
- 3 trostomaten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 4 radijsjes
- 1 limoen
- 140 gram tomatenpuree
- 690 gram passata
- 360 gram bonenmix (bruine-, witte- en kidneybonen)
- 150 gram maïskorrels
- 2 groentebouillonblokjes minder zout
- 1.5 liter water
- 8 gram verse platte peterselie
- 4 el zure room
- Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Snipper de ui. Snijd de tomaten en paprika's in blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes. Hak de peterselie fijn.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten zachtjes aan.
- Voeg de passata, bouillonblokjes en 1.5 liter water toe. Breng langzaam aan de kook. Breng op smaak met peper.
- Voeg nu de bonenmix, maïs, paprika- en tomatenblokjes toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Top de Mexicaanse tomatensoep af met verse radijs en fijngehakte peterselie. Serveer met een klodder zure room en een partje limoen.
Eet smakelijk!