Griekse Souvlaki

28 april 2022

4 personen | 45 minuten | 86 kcal 3,5 g koolhydraten 3 g vetten

11,6  g eiwitten

Ingrediënten:


  • PLUS varkenshaas (gerijpt) 500 gr
  • Rode paprika 1 stuk 
  • Ui 2 stuks
  • Citroen 1/2 stuk
  • Knoflook 1 teen 
  • Oregano 1/4 tl
  • Olijfolie 20 ml
  • Sojasaus 20 ml
  • Peper 1/4 tl


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Steek/zet de barbecue aan. 
  2. Snijd de varkenshaas in stukjes. 
  3. Snijd de ui en de paprika in grove stukken.
  4. Pers een halve citroen uit en pers de knoflook. 
  5. Meng in een grote kom de citroensap, olijfolie, sojasaus en de knoflook.
  6. Voeg vervolgens de varkenshaasblokjes toe aan de marinade en breng op smaak met wat peper en oregano.
  7. Dek de kom af en laat de marinade intrekken.
  8. Rijg de varkenshaas, paprika en uien aan de satéstokjes.
  9. Vet het rooster in met een beetje olie.
  10. Plaats de spiesjes op het rooster en bak 10-15 minuten, draai de spiesjes af en toe om. 



Eet smakelijk!

Share by: