Cheesecake
12 mei 2022
12 personen | 50 minuten
Ingrediënten:
Voor de bodem
- 75 gram boter
- 50 gram geraspte kokos
- 40 gram Steviala kristal
- 35 gram kokosmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
Voor het beslag
- 2 eieren
- 300 gram monchou
- 50 gram Franse kwark
- 30 gram Steviala kristal
- 1 eetlepel citroensap
- handje verse aardbeien
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een grote kom met een elektrische mixer alle boter en 40 gr Steviala kristal goed door elkaar.
- Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar. Voeg 1 ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
- Meng in een kom de monchou, franse kwark, vanille aroma en 30 gr Steviala kristal.
- Klop de inhoud van de kom tot een glad en luchtig beslag. Voeg tijdens het kloppen voorzichtig een voor een de twee eieren en citroensap toe.
- Schenk de vulling in de taartvorm en schud met de taartvorm om zo de luchtbelletjes te laten ontsnappen.
- Bak de cheesecake 30-35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de cheesecake na het bakken minstens een uur afkoelen. Snijd de cheesecake in stukjes en serveer met verse aardbeien.
Eet smakelijk!